Laboratóriumunk

A WESSLING Hungary Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági, Egészségvédelmi és Minőségügyi Szolgáltató Kft. közel negyed évszázada van jelen a magyar piacon. Akkreditált tevékenységi területeink: környezetvédelmi vizsgálatok, élelmiszer- és takarmányvizsgálatok, gyógyszervizsgálatok, szaktanácsadás és oktatás, kutatás-fejlesztés.

A WESSLING Hungary Kft. akkreditált és független laboratórium a WESSLING nemzetközi hálózat tagja, amelyet egy német vegyész, Dr. Erwin Weßling alapított az 1980-as évek elején, Magyarországi vállalta 1992 óta van jelen a hazai piacon, és immár több mint 200 alkalmazottat számlál.

A WESSLING Hungary Kft. elvégzi gyógyszer-alapanyagok és késztermékek fizikai, kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint  stabilitásvizsgálatát. GMP-laboratóriumunk biztosítja a termék felszabadításához szükséges analitikai és mikrobiológiai vizsgálatokat. Az általunk kiállított minőségi bizonylat (Certificate of Analysis) alapján a WESSLING Meghatalmazott személye (QP) szabadítja fel a terméket

Több évtizedes tapasztalattal és kiemelkedő szakmai rutinnal rendelkezünk az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek vizsgálata terén, különös  tekintettel a doppingszermentességre.

Akkreditált vizsgálataink gyorsak, pontosak, megbízhatóak és pártatlanok. Szolgáltatási körünk egyedülálló, ahogyan az is, hogy három nagy területen: a környezetvédelemben, az élelmiszer-biztonságban és az egészségvédelemben egyaránt végzünk vizsgálatokat. Munkatársaink szakértelme, elhivatottsága garantálja cégünk hitelességét és az élet minőségének szolgálatát.

Az étrend-kiegészítők doppingszermentesség-vizsgálatainak WESSLING-es története

Az étrend-kiegészítők és különleges táplálkozási célú élelmiszerek doppingszermentesség-vizsgálatait a WESSLING Hungary Kft-ben 2007 óta végezzük. Ekkor zárták be az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) Doppingellenőrző Vizsgálati Laboratóriumát, ahol addig ezeket a vizsgálatokat folytatták.

Erre a feladatra a WESSLING Hungary Kft. Élelmiszerbiztonsági üzletágában külön laboratóriumi részleget hoztunk létre.

A részleg vezetője 1992-2007-ig a Sportkórház Doppingellenőrző Vizsgálati Laboratóriumában dolgozott, kezdetben, mint tudományos segédmunkatárs, majd, mint tudományos munkatárs. A laboratóriumban a doppingellenőrző vizsgálatok mellett az étrend-kiegészítők tiltott hatóanyagainak meghatározásával is foglalkozott. Részt vett a doppinglista kialakításában, és a sportolók doppinglistával és étrend-kiegészítők összetételével kapcsolatos tájékoztatásában.

2007-óta rendszeresen részt vesz a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO)Doppingellenőrzési ismeretek” szakmai képzésein, a doppinglistával, doppinganalitikával és a táplálék és étrend-kiegészítők alkalmazásának veszélyeivel foglalkozó előadások megtartásával.

Az 1990-es évek végére a sportolók egyre szélesebb körben fogyasztanak étrend-kiegészítőket, és ezzel együtt megnőtt az ezek alkalmazásából származó pozitív doppingesetek száma is.

Az 1990-es évek végén a 2000-res évek elején a étrend-kiegészítők vizsgálatával foglalkozó nemzetközi tanulmányok szerint a sportolók által használt termékek 15-20%-a tartalmazott anabolikus szteroidot vagy stimulánst aktív összetevőként, vagy az összetevők közt fel nem tüntetett szennyeződésként. Sajnos egyes termékekben napjainkban is megtalálhatók sportolók számára tiltott hatóanyagok. Az anabolikus szteroidok és a stimulánsok alkalmazása súlyos egészségkárosodást, sportolók esetében ezen túlmenően pozitív doppingvizsgálatot is eredményezhet. A doppingellenes szabályzat a doppingesetek megítélésénél nem veszi figyelembe azt, hogy a tiltott anyag milyen módon kerül a sportoló szervezetébe.

Adatvédelmi tudnivalók