Hasznos tanácsok

 

Sportolók, figyelem! Újabb szerekkel bővült a WADA listája!

Január elsejétől újabb anabolikus szteroidok és stimulánsok kerültek fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistájára. A vegyületek egy része eddig különböző étrend-kiegészítők összetevője is volt, a sportolóknak tehát kiemelten oda kell figyelniük, hogy ne kövessenek doppingvétséget – olvasható a Doppingmentes.hu-n, Magyarország első doppingmentes étrend-kiegészítőket tartalmazó adatbázisának honlapján.

 

Mi az a szteroidprofil?

A sportolók doppingellenőrzése során a szteroidprofil felvétele általánosan bevett eljárás. Az eredményeket a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) sportolónként összegyűjti, és a  változásokat folyamatosan nyomon követi. De vajon miért? Hol lehet hibázni? A biztonságos étrend-kiegészítőket tartalmazó honlap, a Doppingmentes.hu szakértője válaszol.

 

Nem árt kételkedni, ha a végződés: –ol, -diol, -one vagy -stene!

Több tanulmány is készült a 2000-es évektől kezdődően, amelyek tiltott hatóanyagok megjelenésére hívták fel a figyelmet a sportolóknak szánt termékekben. A doppingellenőrzések során az 1990-es évek vége felé feltűnt a doppingellenőrző laboratóriumoknak, hogy az előző évekhez képest megnőtt a nandrolon hatóanyagot tartalmazó pozitív esetek száma.

 

Oldalak: 1 / 2 (4): 1 2